Általános szerződési feltételek

Általános Szerződési Feltételek
(továbbiakban: ÁSZF)

A Webáruházban történő vásárlás esetén a jelen ÁSZF szerinti adásvételi szerződés jön létre a Vásárló és az Üzemeltető között.

A nasiznijo.hu webáruházban történt rendelésével minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen általános szerződési feltételeket. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén az alul megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A nasiznijo.hu webáruházban rendelés kizárólag elektronikus úton történhet, a weboldalon található kosár használatával, illetve a számlázási és kézbesítési adatok (név, cím, telefonszám e-mail cím) megadásával.

A webáruház üzemeltetőjével kapcsolatos információk

Üzemeltető neve: Tóth Bertalan István e.v.
székhely: 2921 Komárom Műszerész utca 9.
levelezési cím: 2921 Komárom Műszerész utca 9.
Telefonszám:+36 30 273 04 57
E-mail cím: nasiznijo@gmail.com

Vásárlószolgálat és termékek visszaküldésének címe:2921 Komárom Műszerész utca 9. Szerződés nyelve: magyar, amelyet az Üzemeltető nem iktat

Tárhely szolgáltató neve/székhelye/e-mail címe: AB Plusz Bt. 2024 Diósd IV Béla király utca 48. abplusz@abplusz.hu

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik: 10-15 óra között.

Termékek tulajdonságai

A nasiznijo.hu oldalon jellemzően édességeket kínál az Üzemeltető (Termékeink.) A termékek lényeges tulajdonságait, jellemzőit, a termékek használatára vonatkozó utasításokat a konkrét termék információs oldaláról lehet megismerni. A nasiznijo.hu oldalon elhelyezett termékképek csak illusztrációk, a termékek a valóságban eltérhetnek ezen képektől. Az Üzemeltető szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a weboldalon vagy a használati utasításban nyújtott tájékoztatóban megjelölt tulajdonságokkal, vagy annál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik.

Megrendelés menete, a szerződés létrejötte

    a) Megrendelés:

A vásárláshoz a Vevőnek nem kell regisztrálnia.

A Vevő megadja az alábbi adatait:
Vezetéknév, keresztnév
E-mail cím
Telefonszám

A Vevő kiválasztja a weboldalon a megvásárolni kívánt terméket és megadja annak darabszámát. A termékek árai, tulajdonságai, és használati útmutatójuk a weboldalon elérhetőek a termékek adatlapján. A termékek vételára a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, mivel Szabados Anita alanyi adómentes vállalkozó így a feltüntetett vételár 0 % áfát tartalmaz. A termékek szállítási költségét az Üzemeltető állja.

A webáruházból megrendelhető termékek árai változtatásának jogát az Üzemeltető fenntartja azzal, hogy a módosítás a webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja.

Kiválasztja az általa preferált fizetési módot, melyek a következők lehetnek:

    bankkártyás fizetés barionnal (Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.)
    utánvét.

Vevő megadja a számlázáshoz szükséges adatait: Számlázási név / cégnév – ez a mező automatikusan kitöltődik a vezeték és keresztnévből, de átírható, adószám, cím (utcanév, házszám, város, irányítószám, ország), Adószám (nem kötelező mező).

Vevő megadja a szállítási adatokat, úgymint Város (alapértelmezetten a számlázási adatoknál megadott, de átírható), Irányítószám (alapértelmezetten a számlázási adatoknál megadott, de átírható, ország (alapértelmezetten a számlázási adatoknál megadott, de átírható).

A megrendelés leadásával a Vevő automatikusan elfogadja az ÁSZF-et és az Adatkezelési szabályzatot.

A rendelés leadása előtt a Vevő saját maga tudja a rendelés hibáit kijavítani. Ha a Vevő megnyomta a rendelés gombot, utána mar csak az Üzemeltető tudja a rendelést javítani, ha azt a Vásárló kéri az Üzemeltető elérhetőségeinek egyikén: ügyfélszolgálat: 10-15-ig, info@nasiznijo.hu , vagy telefonon.

Vevő Megjegyzést tehet az erre vonatkozó rovatban. Vevő a megjegyzés rovatban jelezheti esetleges külön igényét, kívánságát.

Ezt követően a Vevő megküldi a megrendelést a Rendelés feladása gomb megnyomásával az Üzemeltetőnek. A Vevő az általa megadott e-mail címre értesítést kap az Üzemeltetőtől a megrendelés visszaigazolásáról.

b.) Fizetési lehetőségek a webáruházban:

Bankkártyás fizetés barionnal (Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.)

A számlát az Üzemeltető a billingo.hu számlázó programmal állítja ki és emailben küldi a rendeléskor megadott email címre.

A szállítási és számlázási cím eltérő lehet, ezért az eltérő adatokat a Vevő a megrendeléskor töltheti ki a számlázási adatok mezőben.

A számlakészítés során átadott adatokat az Üzemeltető harmadik fél részére nem adja tovább, az archiválásra és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott időtartamig megőrzésre kerül. Az Üzemeltető által kiállított elektronikus számla egy adóigazgatási azonosításra alkalmas, a számviteli és ÁFA törvények által szabályozott elektronikus úton kibocsátott számviteli bizonylat. Az eredeti elektronikus számla, mint hiteles bizonylat igazolja az adófizetéssel összefüggő kötelezettségek és jogok meglétét, ezért az elektronikus úton kibocsátott számlákat elektronikus formában szükséges megőrizni a vonatkozó jogszabályok szerint. A számla megfelel az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvényben, a 23/2014 (VI.30.) NGM rendeletben és az egyéb elektronikus számlára vonatkozó jogszabályokban előírt feltételeknek.

c.) Megrendelés feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik, 10-15 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

A webáruházban elérhető termékek minden esetben vannak raktárkészleten.

A vételár a kiválasztott áru mellett feltüntetett ár, amely forintban értendő.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

d.) Szerződés létrejötte:

A Vásárló által a webáruházon keresztül leadott megrendelés vevői ajánlattételnek minősül, melyet az Üzemeltető köteles 48 órán belül e-mailen visszaigazolni. Visszaigazolás hiányában a Vásárló mentesül az ajánlati kötöttsége alól. Ez a visszaigazolás a megrendelést követően küldött automatikus e-mail, amelyben az Üzemeltető arról tájékoztatja a Vásárlót, hogy a megrendelése az Üzemeltetőhöz beérkezett. Ezzel a visszaigazolással jön létre a Vásárló és az Üzemeltető között az adásvételi szerződés. Az e bekezdés szerinti e-mail-lel a 2013. évi V. törvény (továbbiakban: Ptk.) 6:82. §-a szerinti „elektronikus úton kötött szerződés”, valamint a 45/2014.(II. 26.) Korm. rendelet szerinti „távollévők közötti szerződés” jön létre az Üzemeltető és az Vásárló között. A szerződés nyelve: magyar.

Ezt követően az Üzemeltető e-mailben tájékoztatja az Ügyfelet arról, hogy a csomagot a futárszolgálatnak átadta, és arról, hogy melyek a szállítás adatai (csomagszám).

A megrendeléseket az Üzemeltető automatikusan tárolja elektronikus formában.

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően a Felek megállapodnak, hogy a Webáruházban eszközölt megrendelés és annak visszaigazolása útján létrejött szerződés írásban megkötöttnek minősül. A Vásárló jogosult a megrendelésről elektronikus úton másolatot kérni.

A felek megállapodnak abban, hogy az Üzemeltető és a Vásárló közötti e-mailes kommunikáció írásbeli kommunikációnak minősül. A megrendelésre vonatkozó e-mailen történő, fentiekben megjelölt visszaigazolás az Üzemeltető és a felhasználó között létrejött szerződés tartalmát képezi, és annak e-mailen történő megküldése eleget tesz a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 18. § szerinti „írásbeli megerősítés” követelményének.

e.) Szállítási feltételek

Külföldi szállítás: NINCS!

Magyarországi házhozszállítás esetén küldeményeinket a Magyar Postával küldjük, max. 3 munkanapon szállítja házhoz 8 és 16 óra között. Kérjük, olyan szállítási címet adjon meg, ahol az árut ebben az időben át tudja venni.

A vásárlástól való elállás joga

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (mely elérhető itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1400045.KOR) szerint a Vásárlót megilleti a feltétlen, indoklási kötelezettség nélküli elállás joga.

A termék kézhezvételét követő 14 naptári napon belül a Vásárló jogosult a vásárlástól elállni. Természetesen a Vásárló az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja. Az elállási nyilatkozatot a Vásárló e-mailen, postai úton küldheti el, vagy telefonon jelentheti be az Üzemeltetőnek.

Az elállás joghatásai

Ha a Vásárló jogszerűen eláll a szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, kivéve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket. A fogyasztó a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha a Vásárló más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Vásárlót semmilyen többletköltség nem terheli. Az Üzemeltető a visszatérítést mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Vásárló nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Ha a fogyasztó nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget az Üzemeltető nem köteles megtéríteni.

Az Üzemeltető követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatából eredő értékcsökkentés megtérítését.

A Vásárló köteles az Üzemeltető számára a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

Amennyiben a Vásárló jelen ÁSZF és a jogszabályok alapján nem jogosult az elállásra, vagy az elállást nem az ÁSZF és a jogszabályok szerint közli, illetve nem azok szerint gyakorolja elállási jogát, úgy az Üzemeltető a vételárat nem köteles visszatéríteni, azonban – előzetes egyeztetést követően – mód van a termék visszaküldésére a Vásárló részére. Ennek az újbóli kiszállításnak a költségei a Vásárlót terhelik.

Jótállás, szavatosság, termékfelelősség, termékszavatosság

Jótállás: A nasiznijo.hu oldalon található termékekre nem vonatkozik a kötelező jótállás. Amennyiben valamely termék mégis az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozna, úgy azt az Üzemeltető a termék adatlapján feltünteti.

A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében meghatározott tartós fogyasztási cikkek hibája esetén az átvételtől számított 1 éven belül jótállási igényt érvényesíthet az Üzemeltetővel szemben (feltéve, ha e Korm. rendelet értelmében fogyasztónak minősül). Az Üzemeltető csak abban az esetben mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Jótállási igényét az Vásárló a kellékszavatosságnál kifejtettek szerint érvényesítheti, azzal a kivétellel, hogy a tartós fogyasztási cikk hibája esetében az átvételtől számított 3 munkanapon belül érvényesített csereigény esetén a terméket kicseréljük ha a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza (ha a termék az Üzemeltető üzletében / raktárában rendelkezésre áll), valamint ezen túli bejelentés esetén törekszünk arra, hogy a kijavítás, illetőleg a kicserélés 15 napon belül sor kerüljön.

Csere esetén a jótállás újból indul, javítással meghosszabbodik.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre nem érvényesíthet.

A jótállásból fakadó jogok azonban nem érintik a Vásárló egyéb jogait, így a kellékszavatosság és termékszavatosság útján érvényesíthető jogosultságait.

Szavatosság: A 2013. évi V. Törvény (Ptk.) 6:163 §. (2) bekezdése fogyasztó és vállalkozás közötti szerződések esetére 2 éves szavatossági időt biztosít. A szavatossági igényekkel kapcsolatos előírásokat a Ptk és a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól. 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet tartalmazza.

A kellékszavatossági felelősség a hibás teljesítésre vonatkozik. Az Üzemeltető hibásan teljesít, ha a termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem teljesít hibásan az Üzemeltető, ha az Vásárló a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett. Hibás teljesítésnek minősül a szakszerűtlen összeszerelés is, ha a szerelésre a szerződés alapján kerül sor, és azt az Üzemeltető, vagy annak képviselője végzi el. Ha az összeszerelést a Vásárló végzi, a szakszerűtlen összeszerelés szintén hibás teljesítésnek tekinthető, ha az a termékhez adott használati útmutató hibájára vezethető vissza.

Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. Hat hónapon belül tehát az Üzemeltető csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a fogyasztó részére történő átadást követően keletkezett. Ennek alapján az Üzemeltető nem köteles például az Vásárló kifogásának helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a termék a nem rendeltetésszerű használat folytán vált hibássá. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher a fogyasztó oldalára kerül, vagyis vita esetén az Vásárlónak kell bizonyítani, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt. Amennyiben a hibásként megjelölt termék nem rendelkezik hibával, úgy az Üzemeltetőt szavatossági kötelezettség nem terheli. Hibás teljesítés esetén az Vásárló két lépcsőben, összesen négyféle szavatossági igényt érvényesíthet:

    kijavítást vagy kicserélést követelhet (kivéve, ha választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne),
    ha kijavításra és a kicserélésre sincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást/ kicserélést nem vállalta/ nem tud eleget tenni, megfelelő árleszállítást igényelhet, vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – elállhat a szerződéstől (jelentéktelen hiba miatt nincs helye)

A Vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát az Üzemeltetővel közölni. Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni.

Termékszavatosság
A Ptk. 6:168 §-a alapján a termék hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy – ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges – a terméket cserélje ki. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Ezen pont alkalmazásában gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.

Termékszavatosság
A Ptk. 6:168 §-a alapján a termék hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy – ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges – a terméket cserélje ki. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Ezen pont alkalmazásában gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.

Szavatossági és jótállási igények intézése
A fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletnek megfelelően a szavatossági igénye érvényesítésekor a szerződés megkötését a fogyasztónak kell bizonyítania. A szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát – a fogyasztó bemutatja.

Az Üzemeltető a fogyasztó nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni. A jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani. A jegyzőkönyvnek tájékoztatást kell tartalmaznia arról, hogy fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti. Az Üzemeltetőnek törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

Felelősség kizárás

Nem tudunk felelősséget vállalni az alább felsorolt esetekben, bármilyen okból is következtek be:

Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a nasiznijo.hu webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.
Vis major esetén, vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányításunk alatt áll.

Szerzői jogok, védjegy

A nasiznijo.hu weboldalon található tartalom az Üzemeltető szellemi tulajdonát képezi és előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel. A termékekről készült képek, a termékek elnevezései, a termékleírások, illetve kapcsolódó képanyagok egyedi alkotások, vagy saját feldolgozások. Ezen elemek kizárólag saját felhasználás céljából az Ügyfél merevlemezére menthetőek vagy kinyomtathatóak, azonban sokszorosításuk, másolásuk, adatbázisokban való szerepeltetésük, kereskedelmi forgalomba történő hozataluk és a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (Szjt.) szerinti egyéb felhasználásuk az Üzemeltető írásbeli jóváhagyása nélkül tilos. A fentiektől eltérni csak az Üzemeltetővel kötött írásbeli szerződés alapján lehet. Az Üzemeltetőt megillető szerzői jogok megsértése esetén az Üzemeltető az Szjt. szerinti jogkövetkezményeket alkalmazhatja a jogsértővel szemben, így a jogsértéssel való felhagyást és kárának megtérítését is követelheti.

A Vásárló jogérvényesítési lehetőségei

A Vásárló jogosult valamennyi, a jelen ÁSZF hatálya tartozó jogviszonnyal kapcsolatban felmerülő panaszát az Üzemeltetőnek írásban vagy szóban bejelenteni.

Szóbeli panasztétel. Az Üzemeltető a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és a lehetőségek szerint azonnal orvosolja. Amennyiben a szóbeli panasz intézésével a Vásárló nem elégedett, akkor az Üzemeltető írásos jegyzőkönyvet készít, melyet a Vásárló által megadott e-mail címre továbbít a Vásárlónak. Ezt követően a panasz írásos panasznak minősül.

Írásbeli panasztétel. Az írásban érkezett panaszokat az Üzemeltető köteles harminc napon belül írásban megválaszolni. A panaszt elutasító álláspontját a vállalkozás indokolni köteles, továbbá köteles a fogyasztót írásban tájékoztatni arról, hogy panaszával – annak jellege szerint – mely hatóság vagy a békéltető testület eljárását kezdeményezheti. Meg kell adni az illetékes hatóság, illetve a vállalkozás székhelye szerinti békéltető testület levelezési címét. A panasz ügyintézésével kapcsolatos további szabályokat a Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény tartalmazza.

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben az Ügyfél és az Üzemeltető között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita az Üzemeltetővel való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ügyfél számára:

Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

Ha panasszal kíván élni online vásárolt termékkel, vagy szolgáltatással kapcsolatban, az Európai Bizottság által létrehozott online vitarendezési platformon keresztül is benyújthatja panaszát a http://ec.europa.eu/consumers/odr/ weboldalon keresztül.

Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél. Az Üzemeltetőt a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. Fogyasztó panasza esetén a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat:

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA
E-MAIL: KEMKIK@KEMKIK.HU – CÍM: 2800 TATABÁNYA, FŐ TÉR 36. – TELEFON: 34/513-010 – FAX: 34/316-259

Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a hatályos magyar jogszabályok szerint. A vállalkozás által fogyasztóval szemben, szerződéses jogviszonyból eredő igény érvényesítése iránt indított perre – törvény, az Európai Unió kötelező jogi aktusa, illetve nemzetközi egyezmény eltérő rendelkezése hiányában – az alperes belföldi lakóhelye szerinti bíróság kizárólagosan illetékes. Nincs helye olyan illetékességi kikötésnek, amely kizárja a fogyasztó jogát ahhoz, hogy a vállalkozással szemben fennálló szerződéses jogviszonyból eredő igényét saját belföldi lakóhelye, ennek hiányában belföldi tartózkodási helye szerint illetékes bíróság előtt érvényesítse. Kizárólagos illetékesség hiányában a felperes – választása szerint – az alperesre általánosan illetékes bíróság helyett a fogyasztó által vállalkozással szemben fennálló, szerződéses jogviszonyból eredő igény érvényesítése iránti pert a felperes belföldi lakóhelye, ennek hiányában belföldi tartózkodási helye szerint illetékes bíróság előtt is megindíthatja.

Egyéb rendelkezések

A nasiznijo.hu weboldal megtekintésével, az oldalon történő regisztrációval és termékrendeléssel az Ügyfél kijelenti, hogy a jelen ÁSZF-ben foglaltakat megismerte, és azokat elfogadta.

A szerződés magyar nyelven jön létre.

A szerződésre a magyar jog az irányadó.

Etikai kódexet nem fogadott el magára nézve kötelezőnek az Üzemeltető.