Cseh gumicukorgyár - CandyPlus

candyplus-pedro
Bár sokak számára nem cseng ismerősen a CandyPlus név, valójában a világszerte nagy népszerűségnek örvendő cseh édesség gyárat fémjelzi melynek egyiktermékcsaládja a Pedro gumicukor. A candyplus cég nem is olyan régen 2000. augusztusában alakult, ámbár az első üzemük igen tekintélyes, évszázados múlttal rendelkezik.

A híres PEZ cukor hajdani gyárépületét (Csehország - Liberec) kaparintották meg miután azt a háborúk utáni államosítás és újra privatizálás mostoha folyamata sajnálatos módon a tönk szélére juttatta. Kezdetben a gyár adottságaiból, felszereltségéből adódóan kemény, édesgyökér cukrokat gyárottak.

Két évnyi sikeres termelés után zseltintermékekkel és más kemény cukrokkal bővítették a cég portólióját egy új telephelyen Magyarországon (Gyál 2002). Újabb két év után ismét telephely váltásra kényszerült a cég. Mivel a 2004-es magyar jogszabályozások és adórendszer erős gátat szabott a fejlődésnek, így visszaköltöztek Csehországba egy nagyobb telephelyre Rohatec városába.

2010-ra a cégnek már van elég tőkéje, hogy felvásárolja a konkurens brandeket, mint például a Juicee Gummee-t, a That Fruitee-t és a Parklane márkaneveket és belekezdenek a gumicukorgyártásba. 2012 elkezdenek új technológiákat bevezetni, új öntőgépeket szereznek be és elkészülnek az első gyümölcsöspálcikák. A receptek folyamatos tökéletesítése mellett 2015-ben a JuiceeGummee termékeinek újragondolásából létrejön a Pedro termékcsalád amit eleinte csak Szlovákiában és Csehországban forgalmaznak.

A cég azóta fokozatosan bővíti termékeit, követi a kor kihívásait vegetáriánus és gluténmentes termékek fejlesztésével és piacra dobásával. Kereskedelmi hálózata is napról napra gyarapszik, nem csak európaszerte de világszerte. A magyar édességpiacon jelenleg a cég főképp a Juicee Gummee termékeivel van jelen. A pedro termékcsalád összetevőinek magyar nyelvű feliratozása a CandyPlus egyik aktuális problémája, ugyanis jogszabályoknak megfelelő magyarosítás hiányában élelmiszerek nem hozhatóak forgalomba ma Magyarországon. Jó hír, hogy a magyarosítás hosszadalmas folyamata már elkezdődött. Bár időbe telik míg kifuttatják a már berendelt hatalmas mennyiségű idegen nyelvű csomagolóanyagokat és legyártatják helyette az újakat.

Jelenleg áruházunkban is elérhető a már magyar felirattal is legyártott négy Pedro márkájú cseh gumicukor. Mi a NasizniJo-nál igyekszünk mindent tőlünk telhetőt megtenni annak érdekében, hogy elsőként hozzánk jusson el az újonnan magyarosított termékcsalád többi tagja is. Addig is próbálunk minél többet raktározni a rokon termékekből a JuiceeGumme gumicukrokból, hogy senkinek se kelljen hiányt szenvedni tradicionális cseh különlegességekből.


További cikkek

Pedro gumicukrok

JuiceeGumme gumicukrok