Német édességgyár - Trolli

A Trolli gumicukorgyártás kezdetei


Igazi sikertörténet a Német édességgyáré, mely háborús időkig nyúlik vissza.

Willy Mederer a második világháború után tészta és sütemény gyártásba kezdett.
1948 után a nagy valutareformot követően megszűntek a cukorfelhasználás korlátosát korlátozó szankciók, ekkor kezdett fellendülni a termelés igazán.

Mederer termékei a borsmenta fondant, cukorpálca, habcsók rövid időn belül nagy népszerűségre tettek szert így bővülhetet a kínálat sörbet kockával, zselés banánnal, cukorral bevont mandulával és földimogyoróval.
Mederer nevének anagrammájából megalkotja a Wilmed márkanevet, később fia, Herbert is beszáll a családi vállalkozásban aki fanciaországban és ausztriában vált cukrászmesterré.

A Trolli gumicukor márka megszületése


A Mederer család folyamatosan újításokkal hívja fel magára a figyelmet a cukrászpiacon. Belekezdenek a gumicukorgyártásba amihez megalkotják az új brandet a Trollit. (A trollok, azok a furcsa erdei lények, akik kedvesek a gyerekekkel, de szemtelenek a felnőttekkel ami tükrözi a márka filozófiáját is).

1982-ben elkészül az első Trolli Original, a Sour Apple Rings! Ezt követi hamarosan egy másik gyümölcsös variáció, a barackos Peach Rings. Mindkét gumicukor nagy népszerűségnek örvend a mai napig. Amikor a cégalapító apa, Mederer 1984-ben elhunyt, fia, Herbert veszi át a vállalat vezetését vezérigazgatóként és édességeivel meghódítja az Amerikai Egyesült Államokat is.

trolli barackos karika gumicukor


Herbert szüntelenül fejleszti a gyümölcsös gumicukrokat, így jön létre egy élénk színű kukac formájú édesség a "wurrli" egy innovatív esztergagépen. Alkotásainak sikerétől ihletve a fiatal Mederer még több energiáit fordít az újdonságokra melyek közül abszolút kiemelkedikk a három rétegből álló gumicukor: a Trolli Burger.


Töretlen siker a gumicukorgyártásban


1993-ban létrejön a Trolli egyik legkeresettebb terméke: a Sour Glow Worms, amely hamarosan kultikus státuszba kerül a gumicukor rajongók körében. Ugyanebben az évben Herbert Mederert megjutalmazzák ötletességéért - elnyeri a Candy Kettle díjat, másnéven "az év európai édességgyártója" díjat! A savanyú gyümölcsös ízvilágban hamarosan újabb formai innováció következett méghozzá spagetti tészta alakban.


A Trolli csak ezután kezdi fokozni nemzetközi tevékenységét igazán. A tulajdonos gyártóbázisokat létesít Spanyolországban és Indonéziában, valamint egy csomagolóüzemet a Cseh Köztársaságban. A termelő részleg más gyártóktól átigazoló szakemberekkel bővül, és megalkotják az első töltött gumicukrot. A fejlődés és terjeszkedés azóta is töretlen, folyamatosan növekszik gyors ütemben - Kína irányába. Guangzhou-ban ( Kína ) megalakuló gyártóhely a Távol-Kelet és a Közel-Kelet piacait is kiszolgálja. Nem sokkal a Guangzhou gyár beindítása után Hagenow-ban ( Németország ) egy csúcskategóriás, magas állványos raktár kerül bemutatásra, amely biztosítja a technológia korszerű színvonalát. Ez az egyik legmodernebb létesítmény Európában!Trolli gumicukor a Nasiznijo.hu webáruházban !


A Trolli édességgyár termékei világszerte minden kontinensen nagy népszerűségnek örvendenek. Jelenleg áruházunkban is elérhetőek a már magyar felirattal is legyártott Trolli márkájú német gumicukrok. Mi a NasizniJo-nál igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni annak érdekében, hogy elsőként hozzánk jusson el az újonnan magyarosított termékcsalád többi tagja is, hogy senkinek se kelljen hiányt szenvedni tradicionális német különlegességekből.

Ha szeretnéd megtekinteni kínálatunkat [ kattints ide ] vagy a "Trolli gumicukrok" gombra a lap alján.

Vissza a cikkekhez Trolli gumicukrok